Upgrade voorkant van het Nalatenschap portaal
Als onderdeel van een team heb ik besloten om delen van de voorkant van het nalatenschap portaal te gaan vervangen door middel van een microservice frontend architectuur. Dit was een belangrijke aanpassing die nodig was om de voorkant te kunnen blijven doorontwikkelen en zo een betere gebruikservaring voor de gebruikers te bieden.
Om dit te realiseren hebben we gebruik gemaakt van zowel de bestaande AngularJS code basis als Angular 16. Hierdoor konden we de nieuwe microservice frontend architectuur naadloos integreren met de bestaande infrastructuur en de overgang zo soepel mogelijk laten verlopen.
Een van de belangrijkste voordelen van de nieuwe microservice frontend architectuur is dat we nu veel meer flexibiliteit hebben bij het ontwikkelen van nieuwe functies en het oplossen van problemen. Doordat de verschillende delen van de voorkant nu als afzonderlijke microservices kunnen worden georganiseerd, kunnen we elke microservice afzonderlijk ontwikkelen, testen en implementeren zonder dat dit de rest van de voorkant beïnvloedt.
Bovendien is de nieuwe microservice frontend architectuur veel beter aanpasbaar. Als we bijvoorbeeld merken dat een bepaalde deel van de applicatie veranderd moet worden, kunnen we deze eenvoudig herschrijven als een los staande en los draaiende applicatie die we daarna weer integreren in het gehele portaal. Dit zorgt ervoor dat voor het nalatenschap portaal ook in de toekomst snel nieuwe functionaliteit geschreven kan worden.
Al met al ben ik erg blij met deze belangrijke aanpassing aan het nalatenschap portaal. Met de nieuwe microservice frontend architectuur kunnen we een betere gebruikservaring bieden en kunnen we de voorkant veel efficiënter doorontwikkelen. Ik zou dan ook graag deze nieuwe architectuur in de toekomst vaker gebruiken of inzetten in al wat oudere projecten. Zodat deze makkelijker door te ontwikkelen zijn.