Skip to main content

CRM,ERP & productie proces horloge maker portaal

Tijdens dit project heb ik, als onderdeel van een team, voor een gerenommeerde exclusieve horloge maker deel uitgemaakt van een team dat een CRM/ERP systeem heeft ontwikkeld. Dit systeem stelde de klant in staat om hun gehele productieproces voor exclusieve en dure maatwerk horloges te beheren.

Een belangrijke uitdaging hierbij was het migreren van hun papieren administratiesysteem naar een volledig real-time digitale oplossing. Dit team heeft een webapplicatie gebouwd, waarin de interne medewerkers van de klant real-time de status van het horlogeproces kunnen volgen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de status van de maak van het horloge, de status van onderdelen die in bestelling zijn en de status van de aflevering/toewerken naar aflevering bekijken.

Het CRM/ERP systeem was specifiek ontworpen om de productie van de maatwerk horloges te vereenvoudigen en stroomlijnen. Het omvatte functies voor orderbeheer, planning, inkoop, voorraadbeheer en klantrelatiebeheer. Het systeem heeft de productiviteit van de klant enorm verbeterd en heeft gezorgd voor een meer georganiseerde en gestroomlijnde workflow.

Als ontwikkelaar was ik betrokken bij de ontwikkeling van verschillende functies binnen het systeem en heb ik meegedacht over de algehele architectuur en gebruiksvriendelijkheid. Het was een uitdagend en tegelijkertijd een zeer bevredigend project om aan te werken en het resultaat was een systeem dat precies aansloot bij de behoeften van de klant.