Skip to main content

Educatieve spelletjes portaal voor dove of slechthorende kinderen

Tijdens dit project heb ik, als onderdeel van een team, het genoegen gehad om te werken aan een baanbrekende applicatie die kinderen helpt beter te leren lezen door middel van een speelse quiz na het lezen van een boekje. Deze applicatie is speciaal ontwikkeld voor dove of slechthorende kinderen in het primair onderwijs en biedt een unieke en effectieve manier om hun leesvaardigheid te verbeteren.

Het project was een uitdaging, omdat de oorspronkelijke applicatie niet langer onderhoudbaar was vanwege verouderde technologieën. Dit betekende dat er een geheel nieuwe versie moest gebouwd worden die rekening hield met de nieuwste technologieën zoals Angular 7, Redux, RxJS, Typescript, Vertx.io en Postgres. Ook moesten we ervoor zorgen dat de applicatie voldoet aan belangrijke eisen zoals toegankelijkheid WCAG A++ en responsiveness.

Door middel van teamwork en samenwerking is het gelukt om een geheel nieuwe en verbeterde versie van deze applicatie te ontwikkelen die voldoet aan de nieuwste technologieën en aan belangrijke eisen zoals toegankelijkheid. Dit project was niet alleen technisch uitdagend, maar ook zeer bevredigend omdat we hebben bijgedragen aan een nuttige en leuke manier om kinderen te helpen bij het leren lezen.

Het was een eer om deel uit te maken van dit project en ik ben er trots op dat ik heb bijgedragen aan de ontwikkeling van deze innovatieve applicatie die kinderen helpt bij hun leerproces.