Skip to main content

3D configurator, code base verbeteren

Tijdens dit project heb ik, als onderdeel van een team, samengewerkt met een andere senior frontend architect. Ons doel was om grote delen van de code basis te refactoren, om deze meer performant en beter leesbaar te maken. Dit was nodig omdat de applicatie over een periode van enkele jaren was ontwikkeld en daarom meerdere keren op de schop was gegaan. De code technische gevolgen van dit lange ontwikkeltraject met voortdurend verschuivende eisen waren toen ik hieraan begon nog duidelijk zichtbaar.

Door deze ervaring heb ik kunnen werken aan complexe berekeningen voor collision detection tussen 3D-elementen in een WebGL-omgeving. Dit was een uitdagend project waarbij ik heb geleerd hoe ik deze technologie effectief kon gebruiken. Daarnaast heb ik ook kunnen werken met Angular in een niet-HTML situatie, maar in een puur component-gedreven canvas situatie. Dit was een interessant project omdat het een heel andere benadering van Angular vereiste dan waar ik eerder mee had gewerkt.

Het was geweldig om deel uit te maken van dit project en samen te werken met deze andere zeer ervaren frontend architect. Het was een uitdagende, maar zeer waardevolle ervaring die mijn kennis en vaardigheden op het gebied van webdevelopment verder heeft ontwikkeld.